Wie bezig is met het milieu, denkt wellicht ook aan duurzame kleding. Waar dit een paar jaar geleden nog erg lastig te verkrijgen was, kun je het tegenwoordig in vrijwel elke winkel vinden. Alleen waar kies je dan voor? Wil je al je kleding duurzaam hebben, of alleen bepaalde kledingstukken?

Welke stof is duurzaam?

Wil je meer duurzame kleding gaan dragen, dan is het uiteraard ook belangrijk te weten waar het vandaan komt en waarom het dan duurzaam is. Een stof is duurzaam wanneer deze ecologisch verantwoord is, en dit kan in principe bij alle stoffen mogelijk zijn. Denk je echter aan kleding, dan denk je waarschijnlijk als eerste aan katoen. Maar ook bamboe wordt tegenwoordig veel voor kleding gebruikt, net als hennep en linnen.

Een duurzame stof wordt niet bewerkt en gekleurd met verschillende chemische stoffen, waardoor het een stuk beter is voor de natuur, maar ook voor mensen en dieren.

Duurzaam ondergoed

Ondergoed en sokken, we dragen het allemaal dagelijks. Toch zijn er veel mensen die gewoon een goedkoop pakketje aanschaffen zonder daarbij te letten op de stof. Wil je graag duurzamer leven, dan is ecologisch ondergoed een goede stap, want dit verschoon je immers elke dag en je gebruikt er dus het meeste van.

Een heren boxershort bijvoorbeeld, kan bijvoorbeeld van bio-katoen gemaakt zijn maar ook van bamboe. Dit lijkt misschien een beetje raar, maar je ziet ze steeds vaker. Het is hierbij niet zo dat ze er ook uit zien als bamboe, of zo voelen, want het is gewoon een normale stof. De boxers zijn dan ook verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren en prints, net als de boxershorts die je eerder in de winkel kocht.

Ook voor vrouwen is er veel ecologisch ondergoed te vinden, al zou je misschien iets beter moeten zoeken. Gelukkig is het wel zo, dat dit steeds vaker ook gewoon in de winkel te vinden is.

Ecologische T-Shirts

Ook T-Shirts worden vaak gedragen en dus is het wellicht een goed idee hier ook een aantal ecologisch verantwoorde stukken van in je kast te hebben liggen. Net als boxershorts en sokken, kun je bij bamboobasics.com ook terecht voor verschillende soorten T-Shirts. Deze shirts zijn ontzettend zacht, sweatproof en te verkrijgen in verschillende modellen en kleuren.

Een groot bijkomend voordeel is dat je geen last meer hebt van zweetgeur bij een shirt dat gemaakt is van bamboe. Dit komt omdat bamboe tot wel 70% meer vocht op kan nemen dan katoen. Ook is bamboe hypoallergeen, dus ook wanneer je een erg gevoelige huid hebt zijn deze shirts ideaal. Andere voordelen zijn dat deze shirts in de zomer verkoelend werken en in de winter juist zorgen voor meer warmte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here