Gelderland is de grootste provincie in Nederland en is zeker een mooie plek om naartoe te gaan voor een welverdiende vakantie. Niet alleen kun je er prima terecht wanneer je een echte natuurliefhebber bent, maar ook als je op vakantie gaat met kinderen is het prima te doen. Naast de mooie, veelzijdige natuur zijn er ook nog historische steden en mooie, kleine dorpen te vinden. Waar je echt heen moet gaan tijdens je vakantie in Gelderland, laten we je zien in dit artikel.

Ga de natuur in

Gelderland is bij uitstek geschikt om lekker van de natuur te genieten. Zo kun je op de Veluwe naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe en naar De Veluwezoom. Geniet hier van een heerlijk lange wandeling of maak een mooie fietstocht. Ben je erg op tijd, dan kun je zelfs verschillende wilde dieren spotten als je geluk hebt. Ook vind je op de Veluwe veel heide waar je ook een heerlijke wandeling kunt maken, en bij de schaapskooi kan genieten van de schapen en de lammetjes, als je er in de lente naartoe gaat.

Maar de Veluwe is natuurlijk niet de enige mooie plekken in Gelderland. Ook de Achterhoek heeft iets bijzonders. Zodra je op het platteland terecht komt krijg je een gevoel van ruimte en rust. Er zijn veel boerderijen waar je kunt overnachten in speciale accommodaties, maar er zijn ook B&B’s te vinden.

En dan heb je natuurlijk ook nog de fruittuin van Nederland, de Betuwe. Elk seizoen heb je hier weer een ander gevoel bij, en het gaat altijd gepaard met heerlijk fruit. In het voorjaar geniet je van boomgaarden met bloesems in het wit en roze, in juni worden de eerste kersen geoogst en in het najaar de appels en peren. Er worden ook vaak plukdagen georganiseerd, waarbij je zelf je fruit uit de boom mag plukken. Verser kan het niet! Hier vind je overigens ook de Linge, wat de langste rivier van Nederland is. Je kan hier een mooie wandeling langs het water maken, maar ook een kano huren om de rivier op te gaan.

Mooie steden in Gelderland

Gelderland heeft niet alleen maar mooi natuur, er zijn namelijk ook een aantal historische Hanzesteden te vinden, denk aan Zutphen, Doesburg en Harderwijk. Hier kun je genieten van een wandeling door de smalle straatjes, genieten van koffie met gebak op een heerlijk terras en natuurlijk mag je de vele streekproducten niet vergeten. En wil je graag een dag gaan shoppen, dan zijn Nijmegen en Arnhem perfecte steden om dit te doen. Ook kun je hier wandelen over de kaden, verschillende musea bezoeken, heerlijk eten of picknicken in het park.

Ook zijn er verschillende festivals en feestweken te vinden in Gelderland, wat leuk is om een keer mee te maken. De Nijmeegse Vierdaagse met de Vierdaagse feesten bijvoorbeeld, maar ook het Bevrijdingsfestival in Wageningen en de Heideweek in Ede zijn zeker de moeite waard. Ook de Rijnweek in Rhenen is zeker een idee om naartoe te gaan, al ligt Rhenen niet in de provincie Gelderland, maar in Utrecht.

Lees ook: Hoe word je zelfverzekerd in daten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here