Ben jij redelijk creatief aangelegd en zou je weleens zelf je herfstdecoratie willen maken? Dan zit je hier helemaal goed! Nu de dagen weer korter en kouder worden hebben we allemaal behoefte aan een beetje extra warmte. Dit kan onder andere door onze woning mooi en warm aan te kleden. Herfstdecoratie helpt hier zeker bij!

Maak een herfstkrans

Dit is misschien wel één van de bekendste herfstdecoraties als je het mij vraagt. De herfstkrans kan je helemaal naar je eigen smaak maken, precies zoals jij het wilt. De krans waar je alles vervolgens op vastmaakt kun je in een tuincentrum kopen, maar tegenwoordig zijn ze ook te koop bij bijvoorbeeld de Action. Vervolgens kun je de krans versieren zoals jij het wilt. Bijvoorbeeld met bloemen, bladeren, appels, dennenappels, kastanjes, takken, touw en ga zo maar door.

Herfstdecoratie op je kussens

Ben je goed met de naaimachine? Dan zou je jouw kussens kunnen voorzien van mooie vilten herfstdecoratie. Maar ook wanneer je niet zo’n held bent met de naaimachine kun je dit doen. Je zou er dan voor kunnen kiezen de bladeren te haken en deze vervolgens vast te maken op het kussen. Kun je nog niet haken? Het is ontzettend makkelijk te leren!

Waxinelichtjes van appels

Wil je graag mooie waxinelichtjes die echt passen bij de herfst? Kies dan voor deze variant. Je gebruikt hier de appels die je uit de natuur kunt halen, deze zijn dus niet eetbaar. Snijd een stuk uit de appel op de plek waar het lichtje moet komen en plaats deze er vervolgens in, en klaar! Je zou de appels ook kunnen verven of spuiten met glitterverf bijvoorbeeld.

Herfstdecoratie met lichtjes

Nog een ander leuk idee is om boomstronken of takken te gebruiken voor je waxinelichtjes. Door de boomstronk uit te hollen en er bijvoorbeeld een hartje in te snijden, kun je er een kaarsje in zetten. Daarnaast zou je ook je oude jampotjes kunnen gebruiken als herfstdecoratie. Door deze te vullen met eikels en hier een glaasje met een kaars in te zetten wordt het heel sfeervol.

Lees ook: Heerlijke cocktails met rum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here