Iedere relatie heeft ook wel eens zo zijn mindere momenten. Dat is juist goed, want dat zorgt ervoor dat jullie daarna weer sterker naar elkaar toe groeien. Maar soms heb je het gevoel dat jullie stil staan, dat alles maar hetzelfde is en jullie nooit meer eens iets nieuws of spannends doen. Ook kan het zijn dat jullie stress ervaren, op het werk of binnen de familie. De kans is groot dat jullie dit vervolgens op elkaar afreageren. Ook dit is normaal, maar kan wel zorgen voor de nodige problemen of in ieder geval frustraties. In dit artikel laten wij je zien hoe jullie relatie gezond kan blijven.

Experimenteren en zorgen voor afwisseling

Waarschijnlijk doen jullie heel veel dingen samen. Dat is leuk, maar dat kan er ook voor zorgen dat je al snel het gevoel kan hebben dat jullie relatie misschien een beetje saai is. Probeer daarom eens wat anders te doen. Bijvoorbeeld 1x per week samen uitgebreid koken, een avondwandeling maken of eens per maand een filmmarathon houden met de matrassen in de woonkamer. En ja, ook tussen de lakens kan het wat ‘gewoontjes’ worden. Ook daar zou je dus kunnen zorgen voor de nodige afwisseling, wanneer jullie dit beide willen natuurlijk.

Zorg voor vertrouwen in de relatie

Dit klinkt heel vanzelfsprekend maar er zijn genoeg relaties te vinden waarbij er niet altijd eerlijk wordt gesproken over alles. Probeer dus altijd zo eerlijk mogelijk te zijn want vertrouwen is ontzettend belangrijk binnen een relatie. Ook wanneer dingen niet zo lekker lopen tussen jullie doe je er goed aan eerlijk te zijn. Juist dan, want dan kunnen jullie er samen wat aan doen. Eén ander punt dat hierbij hoort is dat jullie moeten blijven communiceren. Het maakt niet uit hoe groot of klein het probleem is, of wat je dan ook kwijt wilt, als jullie waar blijven praten. Ook al gaat het over een collega die een blunder heeft begaan of over een familielid dat aan je kop zeurt; praat met elkaar! Echt, het is zo ontzettend belangrijk in een relatie.

Maak dingen niet groter dan dat ze zijn

Ook dit punt is erg belangrijk. Wanneer er een ruzie is, of een meningsverschil, zorg er dan voor dat dit niet uitgroeit tot een grote ruzie waarbij de ene boos wegloopt en de ander zich huilend in de slaapkamer opsluit. Dit kan er namelijk voor zorgen dat die ruzies dagenlang aanhouden terwijl dat helemaal niet nodig is. Spreek een ruzie of meningsverschil dan ook zo snel mogelijk uit en ga er geen dingen bij halen die in het verleden liggen. Al deze ruzies kunnen er later namelijk voor zorgen dat het zich alleen maar opstapelt, tot het moment dat het genoeg is geweest.

Lees ook: Je spullen opruimen in huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here