Als je op je werk bent valt het lang niet altijd mee om echt gezond te eten. De kantine ligt vol met heerlijke broodjes kroket, patat, en andere heerlijkheden en ook op je bureau staat de snoeppot al de hele dag naar je te kijken. En dan hebben we het nog niet eens over alle verjaardagen gehad! Met onze tips kan ook jij gezond eten op het werk.

Weg met de snoeppot

De eerste stap is natuurlijk het wegdoen van die snoeppot. Staat hij op jouw bureau? Zet hem dan bij een collega neer en spreek met hem af dat jij geen snoep meer mag pakken. Wil je toch iets op je bureau hebben staan, omdat het wel zo gezellig is dat je collega’s langskomen? Dan kun je er ook voor kiezen fruit neer te zetten, of snoeptomaatjes.

Bij gezond eten hoort een cheatday

Iedereen heeft weleens een dag nodig waarop je wel gewoon mag eten wat je lekker vindt. Is er een kantine bij jullie die erg veelzijdig is, en waar bijvoorbeeld ook patat of een broodje kroket wordt verkocht? Spreek dan met jezelf af dat je één dag in de week mag spijbelen. Zo kun je toch nog genieten van dat heerlijke broodje kroket zonder dat jij je schuldig hoeft te voelen.

Heb je wel echt honger?

Wanneer je heel druk bezig bent kan het zijn dat je ineens trek hebt in iets zoets. Dit is geen echte honger, maar concentratiehonger. Wat hiertegen helpt is beweging. Een kleine wandeling van een paar minuten of een aantal trappen op en af kunnen er voor zorgen dat je bloed weer gaat stromen en je vervolgens weer fris verder kunt zonder honger.

Gezond eten begint met een noodvoorraad

Zorg dat je altijd een noodvoorraad in je tas hebt zitten, bijvoorbeeld voor die ene dag dat je het ontbijt hebt over moeten slaan, of je lunch bent vergeten. Heb je een koelkast tot je beschikking, dan kun je kwark meenemen, eieren, rauwkost, kaas en vleeswaren. Kan dit niet, denk dan aan vers fruit, snoepgroente en rijstwafels.

Leer nee te zeggen

Heb je drie verjaardagen in één week? Besluit dan om ook eens nee te zeggen. Je hoeft echt niet elk stukje gebak aan te nemen. Niemand kan jou hiertoe verplichten en als jij aangeeft dat je er geen zin in hebt, is dat voldoende. Nee zeggen is belangrijk, niet alleen in dit geval maar in zoveel andere gevallen ook. Het is dus goed om hier echt aan te werken.

Lees ook: Zelf je herfstdecoratie maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here