Merk jij dat er veel warmte verloren gaat in je woning, dan kan dit komen door slechte isolatie. Dit is zonde, want daardoor moet je meer stoken om het binnen warm genoeg te krijgen, waardoor je meer gas verbruikt. Dit merk je vervolgens niet alleen op de gasrekening, maar ook aan je CO2-uitstoot.

Naast het bovenstaande is een goede isolatie ook noodzakelijk wanneer je graag energiezuiniger wilt wonen, minder CO2-uitstoot wilt produceren en bewuster met het klimaat om wilt gaan. welke voordelen isolatie precies heeft, lees je in dit artikel.

Minder kosten

Wanneer je woning volledig geïsoleerd is, bespaard dit je tot wel 1/3 op de energiekosten. Dit komt natuurlijk omdat er minder warmte verloren gaat via de muren en het dak, maar ook de vloer en de ramen. Ook zal het een stuk minder tochten in huis en heb je veel minder last van vocht.

Wel ligt het er hierbij aan voor welke isolatie je kiest. Wil je alles volledig geïsoleerd hebben, dan heb je niet genoeg aan enkel spouwmuurisolatie. Ook dakisolatie en vloerisolatie zijn dan verstandige opties, zeker omdat er via het dak veel warmte verloren gaat.

Goed voor het milieu

We zijn tegenwoordig allemaal met het milieu bezig, en dus is het goed om te weten dat minder stookkosten ook minder CO2-uitstoot betekent, en dus beter is voor het milieu. Combineer je het daarnaast ook nog met milieuvriendelijke materialen voor de isolatie, dan blijft de impact op het milieu zo laag mogelijk.

Andere voordelen van isolatie

Uiteraard is dit nog niet alles, want er zijn veel voordelen te vinden. Wanneer je woning goed geïsoleerd is, blijft de warmte in huis en worden de binnenmuren automatisch warmer. Dit zorgt ervoor dat de binnentemperatuur constanter blijft, waardoor jouw wooncomfort verhoogt wordt. Het isoleren van je woning kan er dus voor zorgen dat jij je comfortabeler in je eigen woning gaat voelen.

Ook is het zo dat vocht geen schijn van kans meer heeft. Op het moment dat de woning is geïsoleerd, worden de muren en vloeren droger en warmer wat er voor zorgt dat er geen schimmels kunnen ontstaan. Ook het geluid wordt gedempt door de isolatie waardoor geluidsoverlast niet meer aan de orde is. hadden je buren voorheen nog wel eens last van harde muziek, dan zal dit nu een stuk minder zijn.

Als laatste krijgt je woning een beter energielabel op het moment dat deze goed is geïsoleerd. Mocht je de woning in de toekomst willen verkopen, dan zal dit er zeker voor zorgen dat de waarde omhoog gaat en je woning meer waard is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here