Als je denkt aan cocktails, dan denk je vaak direct aan de zomer. Nu is het ook wel zo dat een cocktail het lekkerste smaakt wanneer je op het strand ligt en geniet van je vakantie, maar je kan hem ook prima thuis drinken! Haal verschillende flessen drank en frisdrank in huis en ga samen met je partner nieuwe smaken ontdekken. Is dat niets voor jou? Dan kun je ook één van de onderstaande cocktails met rum proberen, wel zo makkelijk!

De Cuba libre

Dit is natuurlijk niets meer dan de bekende baco oftewel Bacardi cola. Ongekend populair bij jongeren maar ook volwassenen lusten hem graag. Het enige dat je nodig hebt is een beetje rum, ijskoude cola wat ijsklontjes en om het af te maken ook een paar partjes of schijfjes limoen, al is dit niet verplicht.

Rum old fashioned

Dit is een variatie op de klassieke old fashioned met whisky en wordt gezien als een echte mannen cocktail. Waarom? Omdat er donkere rum in zit wat vrouwen vaak niet heel erg lekker vinden. Je maakt hem door de donkere rum te mixen met Angostura bitters, sinaasappels bitters, suikersiroop, een paar schijfjes sinaasappel en natuurlijk ijsklontjes.

De bloody rummy

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een variatie op de bloody mary. Bij deze cocktail zorgt de witte rum voor een lekkere nieuwe smaak. Doe eerst wat ijs in een glas en schenk hier vervolgens de rum overheen. De rest van het glas vul je aan met tomatensap. Hartstikke makkelijk! Je kan het glas nog garneren met bleekselderij of limoen.

Zomerse mojito

De mojito doet je direct denken aan de zomer en is dan ook een erg populaire cocktail. Niet zo gek want hij is heerlijk verfrissend door de munt en het vele ijs. Vul je glas met een beetje rum en vul dit aan met bruiswater. Daarna voeg je wat schijfjes limoen, rietsuiker en takjes munt toe aan je glas, en natuurlijk lekker veel ijs.

Pina colada met rum

Wil je even het gevoel hebben dat je ergens op een mooi wit strand ligt met heerlijke temperaturen, dan moet je deze cocktail echt maken. Je maakt hem door rum samen te voegen met wat kokosmelk, gecondenseerde melk en ananassap. Dit vul je aan met ijs en eventueel nog een stukje ananas op de rand.

Dark en stormy

Dit is een cocktail die goed kan in de zomer, maar ook in de winter prima te drinken is omdat het een heel kruidige cocktail is. Veel heb je er niet voor nodig; behalve rum heb je nog gemberbier nodig, Angostura bitters en wat limoen.

Daiquiri met witte rum

Een daiquiri cocktail maken is helemaal niet zo moeilijk. Het enige waar je goed rekening mee moet houden is jouw persoonlijke voorkeur. Gebruik je meer limoensap dan suikersiroop dan wordt hij zuurder, en andersom wordt hij natuurlijk zoeter. Je maakt hem door de witte rum in een glas te doen en te mixen met suikersiroop, limoensap, ijs en een schijfje limoen.

Rum sour

Ben jij wel in voor een beetje zure cocktail, dan is dit ook een goede keuze. Ook hier zit weer een mooie balans in tussen het zoete en het zure, net als bij de daiquiri. Ook zit er eiwit in, dat zorgt voor een mooie schuimkraag maar geeft daarnaast ook een luchtige smaak. Je maakt hem door rum in een glas te doen en te mixen met citroensap, suikersiroop, Angostura bitters, 1 eiwit, wat schijfjes sinaasappel en ijsklontjes.

Ginger mojito

Vind je de klassieke mojito niet zo lekker maar ben je wel gek op gember? Probeer dan deze cocktail eens. Heerlijk op een warme dag wanneer iedereen dorst heeft, maar ook lekker in de winter door het kruidige van de gember. Vul een grote kan met wat rum, gemberbier, limoensap en suiker en maak het af met wat muntblaadjes en ijsklontjes.

Rum swizzle

Voor deze cocktail heb je aardig wat ingrediënten nodig, maar het is dan ook een heel lekkere cocktail. Daarnaast ook nog aardig gezond door de verse sinaasappel- en ananassap. Hiervoor heb je twee soorten rum nodig, verse sinaasappelsap, verse ananassap, Angostura bitters, grenadine, sinaasappelschijfjes en ijsklontjes.

Lees ook: Welke verzekering heb ik nodig als ondernemer?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here