We hebben de zomervakantie inmiddels achter ons gelaten en zitten midden in de herfst. Tijd om na te gaan denken over de volgende vakantie. Ga je normaal gesproken altijd op wintersportvakantie? Dan twijfel je nu misschien of je dit jaar wel moet gaan. Inmiddels zijn er al een aantal bekende skigebieden die hun plannen voor dit jaar al bekend hebben gemaakt. Wij vertellen je in dit artikel of op wintersport gaan wel kan tijdens corona, en wat je kunt verwachten.

Naar welke landen kun je toe gaan voor de wintersport?

Op het moment dat dit artikel geschreven wordt zijn Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië ‘geel’. Dit houdt in dat je er dus gewoon naartoe mag reizen maar dat er wel bepaalde risico’s gelden. Nemen de besmettingen echter toe, dan kan het zijn dat het land ‘oranje’ wordt en je er alleen nog maar naartoe mag wanneer dit echt noodzaak is. houd dit dus goed in de gaten voordat je zo meteen weer terug naar huis moet.

Daarnaast is het momenteel nog onduidelijk of er ook een limiet aan het aantal mensen wordt gesteld. Wanneer dit gebeurt zou je dus van tevoren een skipas moeten kopen. Is het gebied vol, dan kun je er dus ook echt niet meer in.

Wat zijn de regels op de piste?

Voor zover het nu bekend is zullen in ieder geval in Oostenrijk de stoeltjes in de liften en gondels gewoon gebruikt mogen worden. Ook zullen er sommige liften zijn die sneller zullen draaien, zodat de reistijd verkort wordt en er sneller nieuwe mensen de lift in kunnen. Verder gelden op dit moment de onderstaande regels:

Ischl

  • Iedere wintersporter krijgt een doek bij aankoop van een skipas. Deze doek kan gebruikt worden als mondkapje. Het dragen hiervan is verplicht in de gondels, liften en restaurants. Aan tafel mag de doek af.
  • Sta je in de wachtrij, dan geldt er een afstandsregel van 1 meter.
  • Er zullen minder mensen in de restaurants worden toegelaten.
  • Alle menukaarten zijn digitaal en werken door middel van een QR-code.
  • De medewerkers in het gebied worden regelmatig getest op corona.

Serfaus – Fiss – Ladis

  • In de gondels en stoeltjesliften zijn mondkapjes verplicht, evenals alle wachtgebieden en restaurants. Aan tafel mag het mondkapje af.
  • Een sjaal wordt ook gezien als geldig mondkapje.
  • Medewerkers die in contact staan met toeristen dragen altijd een mondkapje.

Skiwelt Wilder Kaiser

Naast alle bovenstaande maatregelen geldt hier ook dat de liften eerder open zullen gaan om zo de drukte te verspreiden. Daarnaast krijgen wintersporters bij een lockdown het geld dat is uitgegeven voor de skipas volledig terug.

Après-ski tijdens de wintersport

Geen feestjes na het skiën dit jaar, want de après-ski zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Vorig jaar stonden mensen massaal tegen elkaar aan te feesten wat zorgt voor een bron van besmettingen, net als de uitgaansgelegenheden in ons land. Deze blijven dan ook voorlopig dicht. Maar er is wel een discussie aan de gang in Oostenrijk momenteel. Zou zijn er stemmen op om met een verplichte registratie te komen, om zo toch bezoekers toe te kunnen staan. Of dit ook door gaat, is echter niet bekend.

Lees ook: De leukste uitjes in Noord-Brabant!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here