Tegenwoordig werken we veelal vanuit huis, zoals het RIVM ons heeft aangeraden. Dit is op zich natuurlijk niet erg want het scheelt je reistijd, reiskosten, je hoeft niet ontzettend vroeg uit je bed en vooral in de winter hoef je de kou niet in. Maar hoe zorg je ervoor dat je contact houdt met je collega’s wanneer je vanuit huis werkt?

Kijken en luisteren

Er zijn verschillende groepsapps te vinden op vrijwel iedere telefoon, dus grote kans dat ook jij een groepsapp hebt met je collega’s. Dit is ontzettend handig en gezellig, maar als het over werk gaat zijn er ook andere manier contact te onderhouden die misschien net iets beter werken. Het is dus aan te raden ook contact met elkaar te houden via videocalls, FaceTime of Skype. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de intonatie in iemands stem kunt horen, maar ook de verschillende gezichtsuitdrukkingen kunt zien, bijvoorbeeld wanneer er een grap wordt gemaakt.

Een moment voor je collega’s

Heb je collega’s waar je erg nauw mee samenwerkt? Dan is het een goed idee elke dag een moment in te plannen waarbij je één-op-één contact met hen hebt. Dit hoeft niet lang te zijn, een kwartier is al voldoende. Tijdens dit moment kun je kijken of iemand ergens tegenaan loopt of ergens hulp bij nodig heeft, en soms werkt het ook als extra steuntje in de rug. Vergeet ook vooral niet op vrijdagmiddag je collega een fijn weekend te wensen!

Contact houden met je baas

Door elke dag een update te sturen naar je baas met wat er die dag op je takenlijst staat, en aan het eind van de week een opsomming te sturen van wat je allemaal hebt gedaan, weet je baas precies wat je gedaan hebt. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij benadrukt wat je allemaal hebt gedaan, maar zorgt ook voor een goed moment om te bespreken wat de volgende stappen zullen zijn.

Houd gewone tijden aan met je collega’s

Het is natuurlijk heerlijk om langer in bed te blijven liggen, en als je vanuit huis werkt is het ook heel verleidelijk om dit te doen. Toch doe je er goed aan samen met je collega’s de gewone tijden aan te houden. Ook niet tussendoor gaan sporten, de boodschappen doen of de badkamer schoonmaken dus. Ook is het een goed idee je normale kleding aan te trekken en niet in je huispak te blijven. Blijf je wel in je huispak, dan blijft je brein in de chillstand. Daarnaast staat het ook niet zo netjes als je gefacetimed wordt door je baas.

Lees ook: Zo kun jij gezond eten op het werk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here