Wil jij graag wat meer rekening houden met de wereld om je heen, en wil je gaan verduurzamen? Dan is het kopen van tweedehands kleding in plaats van nieuwe kleding een goed begin. Tweedehands kleding is over het algemeen een stuk goedkoper, en dus voor iedereen toegankelijk. Daarnaast is het beter voor het milieu om tweedehands kleding te kopen in plaats van telkens maar nieuwe kleding aan te schaffen. In dit artikel vertellen wij je waar en hoe je het beste tweedehands kleding kunt shoppen.

Fysiek shoppen in tweedehands winkels

Wanneer je op zoek wilt gaan naar mooie second hand kleding, wil je dit het liefst fysiek doen. In een winkel kun je de kleding aanraken, voelen of de stof wel fijn is, je kan de kleding passen en controleren op vlekken of gaatjes. Er zijn in Nederland een aantal tweedehands winkels te vinden die zich richten op kleding, maar er zijn ook vintage kledingwinkels te vinden zoals Zipper en Episode. Ook duiken er steeds meer kleine vintage boetiekjes op in de winkelstraten. Let alleen wel op: vintage kleding is alle kleding dat minimaal 30 jaar oud is, dus 1990 en ouder. Een tweedehands winkel kan ook kleding hebben dat pas een jaar oud is. Daarnaast is vintage kleding ook duurder dan second hand kleding.

Kringloopwinkel geluk

Ook in een kringloopwinkel kun je vaak terecht voor kleding, maar daarnaast ook voor allerlei andere leuke spullen. Denk aan mooie meubels, bankstellen, eettafels, oude boeken, lp’s en accessoires voor in huis. Wel is het vaak iets meer zoekwerk in een kringloopwinkel, omdat kleding lang niet altijd op maat hangt. De prijzen variëren hier heel erg, en is ook echt afhankelijk van de winkel. Waar je bij de ene voor twee euro een mooie trui haalt, betaal je hier bij de ander acht euro voor.

Struinen op rommelmarkten voor tweedehands kleding

En dan zijn er natuurlijk ook nog rommelmarkten waar je prima terecht kan voor kleding. In Amsterdam kun je op het Waterlooplein en op de Noordermarkt tweedehands shoppen, en in Rotterdam is er elke week op dinsdag en zaterdag een markt waar ze ook kleding en accessoires verkopen. Maar je kan natuurlijk ook de gewone rommelmarkten afgaan, ook die zijn er genoeg te vinden in Nederland. Wel is het dan vaak iets minder overzichtelijk, omdat kleding meestal op een grote stapel wordt gelegd, of compleet door elkaar hangt. Daar tegenover staat dan wel weer, dat de kleding meestal heel goedkoop is.

Lees ook: Hoe kun je goedkoop op vakantie gaan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here