Wil jij graag, als het allemaal weer mag, op vakantie naar Londen? Dat is een uitstekende keuze. Londen heeft namelijk een aantal hele mooie plekken die je zeker moeten bezoeken als je er dan toch bent. Wij laten je in dit artikel een paar plekken zien die erg bijzonder zijn, en alleen al daarom de moeite waard om heen te gaan.

Wandelroute langs de Thames

Ben je in Londen, dan merk je al snel dat vrijwel iedereen zich verplaatst met de tube. Hartstikke leuk, handig en goedkoop maar op deze manier mis je wel een aantal mooie plekken in Londen. Dat is niet erg als je er woont, want dan ken je alles wel, maar als je op vakantie bent is dat toch zonde. Verplaatst je daarom beter boven de grond. Dit kun je het beste lopend doen en niet op de fiets. Omdat ze in Londen nog niet zo gewend zijn aan fietsers gebeuren en dagelijks veel ongelukken, en dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen.

De wandelroute langs de Thames geeft je niet alleen een mooi uitzicht, maar brengt je ook langs de Tower Bridge en de London Eye.

Fijne plekken op Regent Street

Iedereen kent Harrod’s wel, en waarschijnlijk is ook Selfridges je wel bekend. Maar als je wil gaan shoppen kun je hier beter niet naartoe gaan, de kans dat je hier ook echt iets kunt kopen is vrij klein. Beter is het dan, om naar Regent Street te gaan. Hier vind je een aantal fijne plekken zoals winkels van de H&M en TOPSHOP. En heb je na het shoppen onwijze trek gekregen, loop dan door naar Heddon Street. Hier vind je verschillende terrasje, hippe plekken en een gezellige kroeg. Leuk om te weten is dat Heddon Street Kitchen van Gordon Ramsey is.

Winkelcentrum en station in één

Het St. Pancras International is een treinstation, maar tegenwoordig ook een winkelcentrum. Dus zelfs als je geen trein hoeft te halen kun je hier terecht om de verschillende winkels te bezoeken of een heerlijke lunch te halen. Ben je een Harry Potter fan? Dan kun je hier ook je hart ophalen. Naast dit station ligt namelijk het station KingsKross. Ja, die van de films inderdaad. Hier kun je dus ook platform 9 ¾ vinden, inclusie kar met koffers en Hedwig. Leuk om mee op de foto te gaan!

De plekken van bovenaf bekijken

Wil je alles vanaf boven bekijken, dan kan dit uiteraard ook. Hiervoor kun je naar Primrose Hill gaan. deze heuvel in het park kun je beklimmen, bovenaan heb je een ontzettend mooi uitzicht over de stad. Ook vind je hier Regent’s Park en de Zoo van Londen.

Een andere plek om een mooi uitzicht te hebben is The Shard. Dit is één van de duurste hotels van Londen, maar heeft ook een Observation Deck speciaal voor toeristen. Wel is het hier altijd erg druk, dus je moet er rekening mee houden dat je niet direct naar boven toe kunt.

Lees ook: Een leven zonder afval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here