Je wenkbrauwen epileren kan lastig zijn, vooral wanneer je hier nog niet zo handig in bent. Je kan er natuurlijk voor kiezen dit door iemand te laten doen, maar als je dit elke paar weken moet doen kan dit je behoorlijk wat geld gaan kosten. En dat terwijl het helemaal niet nodig is daar geld aan uit te geven, want je wenkbrauwen kunnen je prima zelf epileren.

Voordat we beginnen

Voordat je kunt gaan beginnen met het epileren van je wenkbrauwen is het belangrijk dat je een goede pincet hebt. Hiervoor kun je het beste een scherp pincet gebruiken met spitse punten. Gebruik je een grovere pincet dan maak je het jezelf alleen maar onnodig moeilijk, omdat je daar niet precies mee kunt werken.

Ook doe je er goed aan eerst een douche te nemen voordat je gaat epileren. Door het douchen wordt niet alleen je huid maar ook de haartjes wat zachter. Dit zorgt ervoor dat het minder pijn doet wanneer je de haren eruit trekt. Wat ook kan helpen is om nog wat crème rondom je wenkbrauwen te smeren.

De laatste stap is je wenkbrauwen te kammen. Doe dit in de richting van de haren. De kans is groot dat niet alle haren in je wenkbrauw dezelfde kant op groeien dus je doet er goed aan dit goed te bekijken zodat je alles de juiste kant op kamt.

Bepaal wat je gaat epileren

Nu is het tijd om te gaan bepalen welke haren er geëpileerd gaan worden en welke je laat zitten. Het begin van je wenkbrauw kun je het beste bepalen met een dun potlood. Deze leg je langs de binnenkant van je oog en de buitenkant van je neusvleugel. Zet aan de kant van je neus een streepje of puntje met een potlood, daar begint je wenkbrauw.

Ook de knik in je wenkbrauw moet bepaald worden, al kun je deze meestal al een beetje in je wenkbrauw zien. Wil je het exacte punt bepalen, dan kun je weer een potlood pakken en deze langs de binnenkant van je neus leggen en de buitenkant van je iris. Daar vind je het hoogste punt van je wenkbrauw. Ook daar kun je weer een streep of puntje neerzetten.

Als laatste moet je bepalen waar je wenkbrauw stopt. Ook hier kun je weer een potlood gebruiken die je van je buitenste neusvleugel naar je buitenste ooghoek legt. Ook hier zet je weer een streep of puntje om de plek te markeren.

Nadat je dit allemaal bepaald hebt is het tijd om te gaan bedenken hoe dun of dik je je wenkbrauwen wilt hebben. Als graadmeter kun je hierbij aanhouden dat kleine ogen vaker mooier uitkomen bij dunne wenkbrauwen en grotere ogen meer in balans zijn met dikke wenkbrauwen.

Het epileren van de wenkbrauwen

Nu is het tijd om echt aan de slag te gaan. Ga rustig te werk en haal de haartjes er één voor één uit. Kijk hierbij telkens goed naar het model van je wenkbrauw en houd rekening met de punten of strepen die je hebt gezet. Haal alleen de haren weg die buiten dat gebied vallen, anders wordt het een heel ander model. Ook is het beter om alleen de haartjes onder je wenkbrauw weg te halen en niet erboven, tenzij je heel veel zwervende haren boven je wenkbrauw hebt.

Mocht het heel erg gevoelig zijn dan kun je regelmatig afwisselen met je andere wenkbrauw of tussendoor een beetje koelen met bijvoorbeeld verkoelingsgel of ijs.

Lees ook: Je relatie gezond houden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here