Op vakantie gaan in het hoogseizoen is altijd duur. Zelfs al zou je maar een week gaan en in Nederland blijven, dan nog ben je zeker duizend euro kwijt. En daar zitten dan je boodschappen en leuke uitjes nog niet eens bij. Dit moet goedkoper kunnen, en gelukkig kan dat ook! Wij geven je een aantal tips zodat ook jij goedkoop op vakantie kunt gaan.

Goedkoop een all inclusive boeken

Wil je graag all inclusive op vakantie, boek dan een last minute naar de zon. Op die manier weet je namelijk op voorhand al precies wat je kwijt gaat zijn aan de overnachtingen, het eten en drinken maar ook het entertainment, want alles is inclusief. Door dit op het laatste moment te boeken zijn zulke reizen vaak goedkoper. Ga je daarnaast ook nog eens buiten het hoogseizoen, dan betaal je sowieso een stuk minder.

Op vakantie in eigen land

Nederland is een ontzettend mooi land met veel plekken waar je echt wel kunt genieten van een vakantie. Je kan ervoor kiezen te gaan kamperen, zeker wanneer je al een tent hebt liggen is dit ontzettend goedkoop. Maar heb je geen tent of spreekt het je niet aan, dan kun je ook last minute een huisje boeken op een vakantiepark. Ook hierbij geldt weer dat dit buiten het hoogseizoen veel goedkoper is. Daarnaast ligt het er ook aan naar welk park je wilt. Een park met heel veel faciliteiten en horeca is duurder dan de parken die dit bijna niet hebben.

Bekijk de website van de aanbieder

Heb je al een hotel in gedachten waar je graag heen zou willen, kijk dan op de website van het hotel zelf. Vaak is dit goedkoper dan wanneer je gaat boeken via een verzamelwebsite. Dit komt omdat de hotels hier commissie over moeten betalen. Ook reserveringskosten kun je beter vermijden. Wil je toch perse in het hoogseizoen op vakantie gaan? Kies dan voor een kleinschalige vakantie en kies niet voor een hotel van een grote aanbieder. Zij gooien hun bedragen namelijk enorm omhoog in het hoogseizoen.

Goedkoop tijdens je vakantie

Als je een vakantiehuisjes hebt geboekt, zorg er dan voor dat je zelf je beddengoed meeneemt. Een beddengoedpakket is namelijk niet goedkoop. Daarnaast kun je er ook voor kiezen zelf de schoonmaak van je huisje te doen, ook dit scheelt je veel geld. Elke dag uit eten gaan is hartstikke lekker, maar ook ontzettend duur. Zoek dus een supermarkt op, koop je eten en ga zelf in de keuken aan de slag.

Lees ook: Kun je tijdens corona op wintersport?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here