De meeste mensen houden er van om op reis te gaan en als iets dan leuk is als je de taal kan leren van dit land. Als je erg geïnteresseerd bent in een bepaald land, is het leuk om een nieuwe taal te leren en ook te leren hoe deze hele cultuur werkt. Maar het kan best wel lastig zijn om te beginnen met een nieuwe taal leren. Er zijn zeker wel een paar dingen die je zou kunnen doen om te gaan beginnen.

Films kijken om een taal te leren

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het helpt om naar films te kijken in een andere taal met ondertiteling. Als je de ondertiteling tegelijkertijd lees meer wordt je het hoort kun je uiteindelijk de film kijken zonder dat jij het daadwerkelijk hoeft te lezen. Op die manier leer je woorden uit de film en is het veel makkelijker om een taal te gaan leren, omdat je al heel wat van die films weet.

Wanneer je een film gaat kijken, kun je de ondertiteling aanzetten in Nederlands of in het Engels. De film zet je dan in een taal die je graag wil leren en op die manier krijg je steeds weer stukje bij beetje door. Welk woord wat betekent? Probeer je niet teveel te focussen op een ondertiteling. Het is juist handig om te luisteren naar alleen de tekst.

Praten met iemand

Verder is het ook handig om met iemand te praten die deze taal al kan. Op die manier is het veel makkelijker om mentaal steeds maar een beetje bij beetje weer te leren. Je hoeft natuurlijk niet in één keer een hele zin te gaan praten dat je kan beginnen met woordje voor woordje met elkaar te gaan praten.

Wanneer je met iemand gaat praten, is het veel makkelijker om er zin in te gaan maken en is het veel leuker om het steeds maar weer de taal opnieuw en opnieuw te gaan herhalen. Uiteindelijk kun je hele zinnen spreken en ga je er steeds verder in taal.

Lees ook: Vechten tegen een depressie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here