Wanneer je in het bezit bent van een mobiele telefoon, en wie is dat tegenwoordig niet, weet je vast wat een simkaart is. Deze kaart is een klein plastic kaartje dat je in je telefoon plaatst en dat het mogelijk maakt om te bellen en te internetten. Deze kaartjes worden uitgegeven door providers en dus werkt een simkaart van bijvoorbeeld T-Mobile niet met het netwerk van Vodafone. Kun je jezelf voorstellen wat een enorme berg plastic deze kaartjes vormen als je alle smartphones in Nederland alleen al zou verzamelen? Dat is echt een enorme berg plastic wat niet heel goed is voor het milieu. Het einde van de plastic simkaarten is echter in zicht want er komen steeds meer mobiele telefoons die geschikt zijn voor eSIM. Een ingebouwde en programmeerbare simkaart die bovendien heel wat extra voordelen biedt.

Meerdere telefoonnummers beheren op één slimme simkaart

Heb jij een eigen smartphone en daarnaast nog één van je werkgever? Dan weet je dat dit niet altijd handig is. Het zeulen met twee telefoons is verleden tijd dankzij de eSIM. Het zou toch een stuk handiger zijn als je allebei de telefoonnummers zou kunnen bedienen met één simkaart? Ook het simpelweg uitzetten van het nummer van je werkgever in het weekend of je vakantie is wel erg prettig. Met eSIM is dit mogelijk. In plaats van een plastic simkaartje dat je zelf in je telefoon moet doen is eSIM al ingebouwd in je telefoon als je die koopt. Voorlopig zijn dat nog vooral de duurdere en nieuwere toestellen, maar er wordt hard aan gewerkt om eSIM voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken waardoor we straks afscheid kunnen nemen van die onhandige kleine plastic kaartjes. Aanbieders in Nederland die eSIM al aanbieden zijn T-Mobile en Simyo. Wanneer je al klant was bij Simyo kan je bovendien je simkaart gratis omruilen voor een eSIM abonnement als jouw toestel daarvoor geschikt is.

Aanmelden en switchen van provider zonder simkaart te veranderen

De eSIM zit dus al ingebouwd in je nieuwe smartphone. Wanneer je jezelf wilt aanmelden bij een provider hoef je jezelf alleen aan te melden en daarna ontvang je een QR code. Wanneer je deze scant programmeert je smartphone zelf de verbinding en kun je direct bellen en internetten via de nieuwe provider. Geen gedoe meer met plastic kaartjes die kapot kunnen gaan of die je kan verliezen. Vanaf nu wordt alles geprogrammeerd vanaf je eigen telefoon.

SIM Only

Heb je al een nieuwe telefoon die nog goed werkt maar nog niet werkt via eSIM? Dan kun je een SIM Only abonnement afsluiten. Sim Only samenstellen bij Simyo is bijvoorbeeld heel handig. Je stelt precies in hoeveel data je wil gebruiken. Dat kan vanaf 1 tot zelf 15 gigabyte per maand. Op vakantie in het buitenland kun je gebruik maken van een lokale simkaart zodat je tegen minimale kosten naar vrienden en familie in Nederland kan bellen en je ook op je gewone nummer bereikbaar bent voor hen. eSIM beloofd de toekomst te worden in het mobiele bellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here