Er zijn mensen die altijd een mooie, egale huid hebben maar voor vrijwel de meeste mensen geldt dit niet. Er zijn namelijk veel mensen die weleens last hebben van een vorm van acne. Denk hierbij aan mee-eters en puistjes, maar ook een cyste kan voorkomen. Acne komt meestal voor bij de T-zone; dit is het gebied van je voorhoofd, neus en kin. Daarnaast kan acne ook voorkomen op je rug, borst of decolleté. In dit artikel vertellen wij je hoe je van je acne afkomt.

Je gezicht wassen

Heb je last van acne, dan doe je er goed aan je gezicht twee keer per dag te wassen met lauw warm water in combinatie met een milde reiniger. Vermijd producten als lotion, zeep of tonic want dit droogt je huid uit en dat bevordert juist de talgproductie. Daardoor zullen de poriën alleen nog maar meer verstopt raken, waardoor je weer meer puistjes krijgt. Draag je overdag make-up? Haal dit er dan eerst af zoals je gewend bent en spoel je gezicht daarna met lauw warm water en een milde reiniger.

Belangrijk is wel dat je echt lauw water gebruikt. Koud water zorgt ervoor dat je poriën niet genoeg open gaan, en te warm water droogt je huid uit. Ook is het belangrijk je gezicht voor 45 seconden te wassen, want zo lang duur het voordat al het vuil en vet van je gezicht af is. Dit doe je het beste met je handen, en niet met een washandje. Deze is vaak te grof en kan zorgen voor irritaties.

Exfoliëren om acne te voorkomen

Dode huidcellen stapelen zich op, en dit kan zorgen voor verstopte poriën, wat weer zorgt voor acne. Daarom doe je er goed aan je huid te exfoliëren, en dit doe je het beste met een product waar salicylzuur in zit. Hierdoor wordt namelijk niet alleen je huid maar ook de binnenkant van de porie schoongemaakt. Een bijkomend voordeel is dat salicylzuur bacteriën doodt en roodheid verminderd, omdat het een ontstekingsremmende functie heeft.

Dood de bacteriën die zorgen voor acne

Wil je de bacteriën doden die zorgen voor acne, dan kun je hiervoor het beste een benzoylperoxide-gel gebruiken. Dit is een effectieve gel dat de bovenste huidlaag losweekt en daardoor de groei van huidcellen verminderd. Het enige dat je hoeft te doen is een beetje gel smeren op de plekken waar je last hebt van acne. Na ongeveer twee weken zie je al verschil maar het duurt drie maanden voordat het echt goed zichtbaar is. Kijk wel uit met je haar, wenkbrauwen en kleding; de gel kan namelijk een blekende werking hebben.

Gebruik een masker

Gebruik je een klei- en fossielenmasker, dan zorg je ervoor dat al het overtollige talg dat zich bevindt op de huidoppervlakte wordt weggehaald. Het beste kun je dit masker met je vingers aanbrengen, en wees er niet te zuinig mee. Het mag namelijk best een dikke laag zijn. Laat dit vervolgens één minuut inwerken en spoel het vervolgens af met lauw water terwijl je je gezicht masseert met je vingers.

Lees ook: Einde van de plastic simkaart in zicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here