We zijn inmiddels al aan het aftellen naar het einde van het jaar. Een apart jaar, met veel beperkingen en maatregelen, en daar komt nog bij dat we Kerst en Oud & Nieuw in lockdown moeten vieren. Zonder vuurwerk, zonder veel familie en vrienden om ons heen. Maar ook met je eigen gezin kun je natuurlijk geweldige feestdagen hebben. In dit artikel zetten wij een aantal heerlijke cocktails voor je neer die je prima met de feestdagen kunt maken.

Cranberry Gin Tonic

Deze Gin Tonic twist is erg lekker en makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt is cranberrysiroop, gin en tonic. Doe een beetje siroop in een cocktailglas en vul dit aan met de gin en tonic. Om het af te maken kun je er een takje rozemarijn in leggen samen met wat cranberries.

Samen aan de glühwein cocktails

Een goed glas wijn is altijd lekker, maar bij de feestdagen hoort natuurlijk een heerlijk glas zoete glühwein. Dit past perfect bij de kerstdagen en je kan hem daarnaast ook nog eens heel makkelijk omtoveren tot cocktail. Bijvoorbeeld met een paar cranberries in het glas samen met een schijfje sinaasappel.

Amaretto met een twist

Een glas ijskoude amaretto is lekker in de zomer, maar ook tijdens de kerstdagen kun je genieten van amaretto, alleen dan in de vorm van cocktails. Doe wat amaretto in een glas, doe daar wat ijsblokjes bij en voeg hier wat citrus aan toe samen met een schijfje sinaasappel.

Christmas Eggnog cocktails

Eggnog is ontzettend Amerikaans en wordt gemaakt van melk, room, ei en sterke drank. Het lijkt een beetje op advocaat, al zit er zeker wel verschil in deze drankjes. In advocaat vind je bijvoorbeeld alleen cognac en er zit ook verschil in het gebruik van de eieren. Zo wordt er voor eggnog de dooier en het eiwit gebruikt, en voor advocaat alleen de dooier.

Heerlijk kruidig

Sparkling Spices is een lekker kruidige cocktail die perfect is voor de heerlijke koude winterdagen. In deze cocktail vind je bitter lemon samen met Averna. Dit is een lekkere Italiaanse kruidenlikeur.

Houd jij meer van frisse cocktails? Ga dan voor een Apple Martini. Deze is gemaakt van appelsap, apfelkorn en wodka.

Perfect voor kerst cocktails

Ben je nou op zoek naar een cocktail dat perfect is voor de kerst? Maak dan eens de Underneath the Mistletoe. Hiervoor heb je nodig 50ml Fino sherry, 30ml frambozen/cava reductie, 15ml citroensap en bruisend mineraalwater.

Voor de frambozen/cava reductie breng je 300ml cava, 100 gram suiker en 10 frambozen aan de kook totdat het voor de helft is gereduceerd. Laat dit vervolgens afkoelen. Wanneer dit volledig is afgekoeld voeg je alle ingrediënten toe aan een shaker. Doe hier wat ijs bij en schud het geheel goed door elkaar.

Lees ook: Zo kom jij van je acne af!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here