Houd je van structuur, dan is een agenda onmisbaar. Grote kans dat je er zelfs meerdere hebt, als je bijvoorbeeld je planning voor het werk gescheiden wilt houden van je privé afspraken. Daarnaast hebben veel gezinnen thuis ook een familieplanner hangen voor de dagelijkse schoolafspraken, sporten, en doktersafspraken. Maar wat is nu een echte fijne agenda om te gebruiken voor je werk of je afspraken?

Een duidelijke agenda

Moet jij dagelijkse veel afspraken inplannen, of werk je voor jezelf en vind je het fijn de verschillende taken per dag duidelijk op te schrijven? Dan heb je behoefte aan een duidelijke agenda, die groot genoeg is om alle taken in op te schrijven. Hier zijn er gelukkig heel veel van te vinden, met of zonder extra opties. Er zijn ook agenda’s te vinden waarbij je ook ruimte hebt voor extra notities of verjaardagen, en agenda’s waarbij je in tijdvakken kunt plannen.

Wordt jouw agenda gebruikt voor de afspraken van het hele gezin, dan is het verstandiger een familieplanner aan te schaffen. Deze zijn vaak een stuk groter, met voor ieder gezinslid een aparte rij waarop per dag alle afspraken netjes opgeschreven kunnen worden. Je hebt hierbij dus genoeg ruimte voor school, sport, speelafspraken, verjaardagen, vergaderingen en andere werkafspraken.

App in plaats van fysiek

Het kan natuurlijk ook goed zijn dat je een agenda vaak vergeet, dat je de afspraken er niet duidelijk in zet of dat je het gewoon simpelweg niet fijn vindt. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel agenda apps te vinden voor je smartphone, tablet of laptop. Deze zullen we hieronder bespreken.

Google Calendar

Wat het fijne is aan deze agenda, is dat je hem ook op je desktop kunt openen. Erg handig want op deze manier is hij overal gesynchroniseerd en hoef je dus niet perse je telefoon erbij te pakken om je agenda te kunnen bekijken. Afspraken die in je e-mail staan kunnen automatisch gesynchroniseerd worden en het is heel eenvoudig herhalende afspraken in te plannen of een herinnering te krijgen van je to-do lijst. Ook kan hij gebruikt worden in combinatie met de andere Google diensten, zoals Maps.

Cal agenda

Deze agenda heeft een duidelijke interface en een vrij simpele vormgeving waardoor alles heel overzichtelijk is. Agenda’s van onder meer Google Calendar, Outlook, iCloud en Exchange kunnen worden samengevoegd, dit terwijl de app wel overzichtelijk blijft door de gekleurde blokken. Daarnaast is het ook mogelijk gesproken opdrachten in te voeren en kun je de landschapsmodus gebruiken.

A Calendar

Naast dat ook deze app erg overzichtelijk is, heeft hij ook functies die bij de andere apps niet te vinden zijn. Zo is het namelijk mogelijk afspraken door middel van een QR-code te delen en kun je evenementen kopiëren. Je agenda’s zijn te zien in een week- en maandweergave maar er is ook een overzichtsweergave aanwezig waarbij je alles onder elkaar kan zien.

Calengoo agenda

Deze app is erg uitgebreid wat hem heel fijn maakt. Als eerste kun je alle instellingen personaliseren, zowel per dag, week, maand of jaar. Daarnaast heeft deze app ook de QR-code functie net als bij de agenda hierboven, en is het mogelijk verschillende takenlijsten voor jezelf aan te maken.

Business Calendar

Deze agenda is vooral gericht op zakelijke afspraken. Dit is ideaal wanneer jij per dag veel taken of afspraken in moet plannen. Zijn uitstraling is vrij simpel maar er zijn veel mogelijkheden te vinden in de app. Zo is het onder andere mogelijk de agenda met meer personen te gebruiken en heeft hij een zoekfunctie waarmee je alle afspraken eenvoudig kunt terugvinden.

Lees ook: Zo kunnen jullie zorgen voor betere seks!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here