We proberen het natuurlijk allemaal, de één wat meer dan de ander, maar na een paar jaar sluipt de sleur er vrijwel automatisch is. Dat is niet zo gek als je allebei een drukke baan hebt, kinderen, een huishouden dat bijgehouden moet worden en dan ook nog de nodige zorgen en stress. Maar het is wel jammer; het is namelijk helemaal niet nodig seks achterwege te laten wanneer je “te druk” bent. Met de tips in dit artikel kunnen jullie zorgen voor een beter seksleven.

Zorg voor voldoende aandacht

Als die sleur er eenmaal is, is het meestal heel makkelijk om doelgerichte en routineachtige seks te hebben. Vaak zijn je gedachten dan ook ontzettend ver weg of juist alleen bij jezelf, maar niet bij je partner. Dit is zonde want zonder de volledige aandacht voor elkaar en de liefde blijft er van de passie en intimiteit die bij seks hoort, niet over.

Heb je geen zin in seks? Maak dan zin

Lust of zin hebben in seks ontstaat nooit spontaan, hier is namelijk altijd een prikkeling voor nodig. Dit kan door het kijken van een film, een gedachte, het zien van je partner… echt van alles! Het heeft dus totaal geen zin te wachten tot het moment dat je zin in seks krijgt. Dit betekent uiteraard niet dat je dan maar tegen je zin in met je partner het bed in moet duiken. Wel betekent dit dat je zin kan maken door je open te stellen voor de benodigde seksuele prikkelingen.

Je fantasie gebruiken

Verlangen naar je partner en je opgewonden voelen begint altijd in je hoofd. Als je een fantasie of erotische gedacht hebt wordt het seksuele systeem geactiveerd waardoor je geil wordt. Wel is het zo dat, wanneer je al langer in een relatie zit, je meer prikkels nodig hebt om opgewonden te raken.

Praten over seks

Veel mensen vinden dit nog steeds raar, terwijl het eigenlijk een hele normale gang van zaken is. Als je samen de keuken in gaat overleg je ook over wat er wordt klaargemaakt en wie wat doet, dus waarom zou je dat dan tijdens de seks niet doen? Zo weten jullie allebei wat de ander fijn vindt en wat niet, en kunnen jullie veel beter op elkaar inspelen.

Doorbreek de sleur en zorg voor ontspanning

Sleur betekent routine, alles is voorspelbaar, en dit is echt dodelijk voor lust, seks, passie en verlangen. Vergelijk het maar met lekker eten. Als je elke dag hetzelfde eet, ben je er na een paar dagen ook echt wel klaar mee. Dat is met seks niet anders. Dus probeer eens een ander standje of doe het eens op een andere plek in huis.

Ook stress is slecht voor je relatie en je seksleven want stress zorgt voor een verhoogde endorfinespiegel. En juist deze verhoging zorgt voor een negatieve invloed op jouw ‘zin in seks’. Ontspanning geeft juist het omgekeerde effect, want dit zorgt voor een daling van de hartslag waardoor je weer opgewonden wordt. Het is dan ook niet zo gek dat veel koppels juist tijdens hun vakantie meer zin hebben in seks.

Je aantrekkelijk voelen is belangrijk voor seks

Er is bewezen dat je meer kan genieten van seks wanneer jij jezelf ook aantrekkelijk vindt. Wees dus vooral niet te kritisch voor jezelf en wees vooral tevreden met je lichaam. Dit straal je namelijk uit, ook tijdens de seks. Je durft jezelf bloot te geven, schaamt je niet en stelt jezelf open voor de ander.

Lees ook: Hoe combineer je jouw schoenen met je kleding?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here