Ben je van plan binnenkort richting het mooie Noord-Brabant te gaan, maar weet je niet zo goed wat je daar allemaal kunt doen? Er zijn heel veel dingen om te doen in deze provincie, al ligt het er natuurlijk wel aan waar in Brabant je bent, tenzij je het niet erg vindt de hele provincie door te reizen. Wij laten je in dit artikel een aantal leuke uitjes in Noord-Brabant zien waar je prima heen kunt gaan tijdens een stedentrip of vakantie.

DAF Museum Noord-Brabant

Vind je het leuk om naar een museum te gaan tijdens een dagje uit, dan is het DAF Museum in Eindhoven een goed idee. Je leert hier meer over het historische erfgoed van Doorne’s Automobiel Fabriek door middel van een rondgang. Krijg alles te weten over de eerste werkplaats, wat er gemaakt is vanaf de jaren 30 tot de jaren 90 en wat er allemaal gemaakt is vanaf 1990, toen DAF eigendom werd van de Amerikaanse PACCAR.

Sint-Janskathedraal

Ben je in Den Bosch, dan is het binnenkijken van de Sint-Janskathedraal zeker de moeite waard. Er wordt al jaren hard gewerkt aan het gedeelte tussen de zij-ingang van de Mariakapel tot het Noordertransept. De planning is dat dit tot eind 2020 gaat duren. Er zijn rondleidingen in de kathedraal mogelijk, maar ook in de toren. Daarnaast is er zelfs een museum, waar ook een rondleiding voor mogelijk is. Zo leer je in een paar uur tijd meer over de eeuwenoude geschiedenis van de kathedraal.

Efteling

De Efteling, wie kent dat nou niet? Grote kans dat je er zelf als kind bent geweest, maar waarom zou je er niet nog eens heen gaan? Bekijk de verschillende sprookjes in het sprookjesbos, ga in de verschillende achtbanen en andere attracties en zie de verschillende shows in het park. Teveel voor één dag? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon overnachten.

Philips Museum Noord-Brabant

In dit museum in Eindhoven kom je alles te weten over het grote merk Philips. Er zijn verschillende tentoonstellingen over het heden, verleden en de toekomst, er zijn diverse rondleidingen te vinden en diverse activiteiten. Deze zijn niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen!

Textiel Museum Noord-Brabant

Op deze plek vind je design, mode, kunst, innovatie en erfgoed onder één dak. Het TextielMuseum is een creatief museum in bedrijf, dat in de voormalige textielfabriek van Tilburg zit. Dit zie je terug in verschillende tentoonstellingen en educatieve programma’s. Daarnaast heeft het museum nog iets unieks, namelijk een TextielLab. Hier wordt textiel geïnnoveerd en gemaakt, wat uniek is. In het lab kijk je mee met ontwerpers en kunstenaars die samen op zoek gaan naar de vele mogelijkheden die textiel ons biedt.

Beekse Bergen Safaripark

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek is een bekend park in Nederland, dat jaarlijks ook erg veel bezoekers trekt. Het is de perfecte combinatie van spanning, avontuur en ontspanning voor zowel volwassenen als kinderen. Er zijn verschillende safaritypen, evenementen, outdoor activiteiten, je kunt bij de verschillende voedertijden zijn, naar de show van mascotte Djambo komen of naar de roofvogelsafari gaan.

PreHistorisch Dorp

In het openluchtmuseum van Eindhoven krijg je een unieke kijk op het leven hoe het vroeger was. Je ontmoet er mensen van de prehistorie, maar ook van de middeleeuwen en alles daar tussenin. Zij vertellen je verhalen, leren je verschillende ambachten uit te voeren en laten je vaardigheden zien die mensen door de jaren heen nodig hebben gehad om vooruit te komen. Je kunt het museum prima zelf ontdekken door rond te kijken in de huizen en schuren, en de verschillende activiteiten zelf uit te voeren. Wil je dit liever niet, of wil je ook nog graag met een gids op pad gaan, dan kan dat natuurlijk ook.

Lees ook: Düsseldorf ontdekken in een weekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here