Waarschijnlijk heb je er nog nooit echt over nagedacht om een weekend naar Düsseldorf te gaan, maar toch zou je dat echt eens moeten overwegen! Misschien vind je de stad zo op het oog wat saai, of gewoon niet interessant genoeg, maar er is echt veel te zien en te ontdekken. Een aantal van deze dingen vertellen wij je in dit artikel!

Düsseldorf als modestad

Je zou het misschien niet direct zeggen, maar Düsseldorf is een geweldige stad voor vooral opkomende modeontwerpers. Op de Königsallee kun je genieten van allerlei internationale merken, maar in de wijken Bilk en Fingeren vind je alleen maar kleine ateliers van aanstormende talenten.

Ga voor culinair

Heb je niet zoveel met mode? Dan kun je ook de culinaire kant op gaan in Düsseldorf. In Altstad, het centrum van de stad, vind je heel veel verschillende restaurants, winkeltjes en markten die jouw smaakpapillen bevredigen. Je kunt hier een tour boeken waarbij een gids jou in drie uur meeneemt langs allerlei leuke plekken, zoals de bierbrouwer Uerige, een mosterdmakerij, kruidenwinkel, een markt en vertelt hij je ook nog waarom je het kruidenlikeur Killepitsch door een raam kunt bestellen. Ga je deze tour doen, eet dan niet teveel tijdens het ontbijt, want dan heb je geen plek meer over voor al het lekkers tijdens de tour.

Een wandeling met een verhaal

Ook kun je een wandeling maken met een kunsthistorica die jou in twee uur van alles vertelt over de verschillende architectonische plaatjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende gebouwen in de wijk Medienhafen, maar ook zijn er in de binnenstad een aantal gebouwen te vinden die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Zo kom je onder andere bij het Stahlhof, het Jugendstil pand, Wilhelm-Marx-Haus en het Dreischeibenhaus.

Vervoer in Düsseldorf

Is de metro niet jouw favoriete vervoer? Toch zou je er echt gebruik van moeten maken als je in Düsseldorf bent. de Wehrhahn metrolijn is in 2016 geopend en 3,4 kilometer lang. Naast dat deze metro volledig vrij is van advertenties, is er nog iets bijzonders te vinden. Alle zes de stations zijn namelijk ontworpen door zes verschillende architecten die allen erg verschillend zijn in kunstvorm en stijl.

En wil je nou graag alle bezienswaardigheden zien in Düsseldorf, zonder dat jij je voeten stukloopt? Dan kun je ook gebruik maken van de rode HopOn HopOff bussen. Praktisch, comfortabel en je ziet alle bezienswaardigheden terwijl je heerlijk op je stoel zit.

Lees ook: Wat zijn de nageltrends van de herfst en winter?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here