Je hebt een nieuwe woning, ontzettend leuk! Maar wat ga je doen met de inrichting? Weet je al precies wat je wil, of ben je nog volledig blanco? In dit artikel vertellen wij je hoe jij je huis helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten zodat je daarna optimaal van je woning kunt genieten.

Inspiratie opdoen

Begin eerst met het opdoen van inspiratie. Dit doe je bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar verschillende woonblogs- of magazines maar ook woonwinkels, webshops en bijvoorbeeld Instagram of Pinterest kunnen je hier heel goed bij helpen.

Pinterest is daarnaast ook erg fijn om te gebruiken als moodboard. Pin alle mooie kleuren, meubels en accessoires op je bord zodat je een mooi en handig overzicht krijgt van wat jij mooi vindt en graag terug wilt zien in je woning.

Inrichten van de kamers

Pak ook de bouwtekening van je woning erbij en kijk goed naar de indeling. Welke kamer wil je waarvoor gebruiken? En zijn er ook aanpassingen mogelijk? Bijvoorbeeld door een tussenmuur weg te halen of te verplaatsen, of door een dakkapel of aanbouw te laten plaatsen. Hier kun je het beste naar kijken op het moment dat je nog niet in het huis getrokken bent. Zodra je er eenmaal in zit is de kans veel kleiner dat je dit nog aan gaat pakken.

Je woonstijl en kleurenpalet

Je woonstijl kiezen is ook erg belangrijk, want zo weet je precies welke meubels je wel of niet moet aanschaffen. Belangrijk hierbij is te kijken naar wat jij wilt, en niet naar wat anderen willen. Jij moet je tenslotte thuis voelen in je eigen huis.

Ook de kleuren zijn bepalend voor je woning. Het beste is om de basis rustig te houden, zodat je met de accessoires wat meer kunt uitpakken. Daarnaast zorgt wit er ook vaak voor dat je woning groter lijkt, wat ideaal is!

Het inrichten van je woning

Denk goed na over de vloer die je in je woning wil hebben en zorg er daarnaast voor dat je zoveel mogelijk dezelfde vloer gebruikt, want dit zorgt voor rust en ruimte. Houd ook rekening met eventuele huisgenoten zoals kinderen of huisdieren.

De meubels kies je uit op basis van je woonstijl, maar het moet natuurlijk wel goed bij je passen. Ook je raambekleding moet nog bepaald worden. Heb je de zon vrijwel de hele dag op het raam staan? kies dan voor bekleding met zonsverduistering.

Als laatste ga je pas nadenken over de accessoires. Houd deze zoveel mogelijk in dezelfde kleur, of maximaal drie verschillende kleuren. Wil je meer kleur? Zorg er dan in ieder geval voor dat de kleuren bij elkaar passen.

Lees ook: Vakantie in Gelderland, waar moet je heen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here