Is je keuken aan vervanging toe, maar heb je momenteel niet het budget een hele nieuwe keuken te laten plaatsen? Dat hoeft vaak ook niet, want je kunt hem heel eenvoudig zelf vernieuwen. Bijvoorbeeld door de deurtjes een andere kleur te geen, andere handgrepen te plaatsen of de vloer en muren eens goed aan te pakken. Wij geven je in dit artikel tips zodat jij zelf je keuken kunt vernieuwen.

Inspiratie opdoen

Alles begint met het opdoen van inspiratie en het opstellen van een wensenlijst, ook wanneer je de keuken aan wilt pakken. Ga dus op zoek naar tijdschriften, online winkels en showrooms met verschillende keukens, maar kijk ook op Pinterest en Instagram. Hier kun je vaak ook al heel veel vinden. maak foto’s van keukens die jou aanspreken, zodat je het niet kwijtraakt.

Maak ook zeker een wensenlijst, want dit is heel belangrijk. Is je apparatuur aan vervanging toe, wil je een inductiekookplaat of een mooie design afzuigkap? Schrijf niet alleen apparaten op, maar ook wat je wil doen in de keuken. Denk aan de tegels, de vloer, het werkblad, de kastjes, handgrepen en kranen.

Het aanrecht opknappen

Wil je een nieuw aanrecht, dan kun je ervoor kiezen deze te kopen. Echter is dit vaak vrij prijzig, en zeker wanneer je een bepaald budget hebt is dit niet te doen. Het aanrecht kun je ook heel eenvoudig zelf opknappen, bijvoorbeeld met een folie. Maar daarnaast kun je hem ook schilderen. Wel moet je dan precies weten wat je doet, om te voorkomen dat het aanrecht er niet mooier op wordt.

De muur in de keuken

Heb je tegels op de achterwand zitten en wil je hier eigenlijk vanaf? Dan zijn er gelukkig ook nog andere opties. Zo kun je kiezen voor een spatplaat van glas. Je verwijdert dan de tegels, stuukt de muur opnieuw, verft hem in de juiste kleur en je bevestigt er daarna een glazen plaat op. Zo heeft je muur de juiste bescherming en jij kan de plaats makkelijk schoonhouden. Ook kun je kiezen voor een plaat van rvs of een spiegelwand.

Mocht je nou toch weer tegels willen dan kun je op zoek gaan naar mooie nieuwe tegels. Wat je echter ook kan doen is de tegels schilderen. Zeker wanneer de huidige tegels nog helemaal goed zijn is dit de goedkoopste optie.

De kastjes in de keuken

Ben je uitgekeken op de kleur van je keukenkastjes, maar zijn ze nog wel helemaal goed? Dan is het zonde als je nieuwe kastjes koopt, want dit is vrij prijzig. Wat je wel kan doen is ze bekleden met folie. Dit zorgt voor een mooi, nieuw uiterlijk en je keuken is dan binnen een korte tijd helemaal vernieuwd. Uiteraard kun je de kastjes vaak ook schilderen, maar kijk dit dan eerst goed na.

Naast het vernieuwen van de kastjes in de keuken kun je er ook voor kiezen de handgrepen te vervangen. Zelfs zoiets kleins kan namelijk al voor veel verandering zorgen!

Lees ook: Een leven zonder afval

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here