Als je in je eigen huis binnen komt wil je natuurlijk dat het voelt als je eigen thuis. Dat de meubels kloppen, dat de kleuren naar wens zijn en dat alles op de juiste plek staat. Dit bereik je echter alleen als je ook voor de juiste meubels bent gegaan. Heb je verschillende meubels bij elkaar staan dan kan het er heel rommelig uitzien. Dit kan echter ook zo zijn wanneer je wel veel dezelfde meubels hebt, maar met andere vormen.

Heb je bijvoorbeeld een rechthoekige bank in combinatie met een rechthoekige salontafel en televisiekast, dan staat een ronde tafel heel passend. Zo breek je de hoekige lijnen in de ruimte en oogt het speelser. Het is daarom goed te kijken welke tafel er echt bij jouw interieur past.

Strakke lijnen in je interieur

Houd jij van strakke lijnen en zie je dat ook terug in je interieur? Zorg dan dat je dit ook overal ziet. Bij de salontafel, de kast en de eettafel zal dit misschien niet zo’n groot probleem zijn, maar houd er ook rekening mee dat je dit het liefst ook terug laat komen in je bankstel en je eetkamerstoelen. Kies dus niet voor stoelen met een ronding aan de bovenkant, maar voor een rechte rugleuning.

Wil je graag een kleed in de woonkamer? Kies dan voor een rechthoekig kleed. Niet alleen staat dit mooi onder de salontafel, maar het past ook bij de rest van het interieur. Een rond kleed is in dit geval een groot risico, omdat de rest van je interieur niet rond is.

Durf je een ronde tafel aan?

Ga je liever voor een wat speelsere indeling, dan kun je kiezen voor meer ronde afwerkingen. Dit betekent niet dat je een ronde kast moet zien te krijgen, maar wel dat je bijvoorbeeld let op de afwerking. Als er maar iets van een ronding in zit is het vaak al goed. Het gaat er hierbij vooral om dat het geen strakke, rechte lijnen zijn.

Een ronde tafel staat hier vaak heel mooi bij, maar veel mensen durven dat niet aan. Ze zijn dan bang dat hij teveel ruimte inneemt of dat er te weinig plek is voor het hele gezin. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn, maar ligt er maar net aan waar je voor kiest. Vind je een ronde eettafel toch te riskant, dan kun je ook kiezen voor een ovale tafel. Het voordeel hierbij is dat je meer ruimte hebt maar je toch ook die ronde vorm nog hebt. Daarnaast kun je bij dit soort tafels vaak alle kanten op als het om de stoelen gaat. Stoelen met een ronding staan hier uiteraard goed bij, maar meer rechte stoelen ook zeker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here