De keuken is een veelgebruikte plek in huis, en dus is het belangrijk dat deze functioneel is maar ook past bij de stijl van de rest van je woning. Aan de buitenkant is dit meestal ook wel het geval, maar de keukenkastjes zijn vaak erg rommelig en ongeorganiseerd. Dit komt meestal doordat je teveel spullen hebt en te weinig ruimte. Hoe je dit weer op orde krijgt, lees je in dit artikel.

De keukenkastjes leeghalen

Voordat je begint met het opnieuw inrichten van je keukenkastjes, is het belangrijk dat je alles uit de kasten haalt. Doe dit niet allemaal tegelijk, maar werk de kasten en lades één voor één af. Haal alles eruit, kijk wat kapot, incompleet of over datum is er doe dit weg. Vervolgens maak je de kasten goed schoon, zodat je daarna meteen verder kan gaan met het herindelen.

Heel veel bestek

Ben jij het type dat veel bestek in huis heeft? Dan heb je waarschijnlijk een probleem met het organiseren hiervan. Het bestek ligt allemaal in dezelfde lade, waardoor het chaotisch wordt en je nooit iets terugvindt op het moment dat je het nodig hebt. Zoek allereerst al het bestek uit, en doe weg wat je nooit gebruikt. Vervolgens kun je ervoor kiezen een dubbele besteklade te gebruiken zodat je alles kwijt kunt, of twee lades te gebruiken voor je bestek.

Pannen en keukenapparaten

De pannen staan vaak opgestapeld in een kastje, en de apparaten op het aanrecht. Dit zorgt ervoor dat je aanrecht al gauw te vol staat, en dat zorgt voor chaos. Beter kun je ervoor kiezen een draaiplateau in de hoek van je keuken te gebruiken, waar alle pannen in kunnen staan. Ook zijn er uittrekbare plateaus te verkrijgen waar je al je apparaten op kunt zetten. Dit zorgt voor een opgeruimde keuken en heb je daarnaast ook ineens veel meer ruimte.

Lees ook: Nieuwe hobby’s ontdekken met een cursus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here