Vind je dat het tijd is om de kinderkamer eens flink aan te pakken, maar wil of kun je hier niet teveel geld aan uitgeven? Soms is het helemaal niet nodig een ingrijpende verandering aan te brengen. Juist met een paar kleine aanpassingen kun je al een hele andere kamer hebben. Wij laten je in dit artikel een paar tips zien om de kinderkamer makkelijk te veranderen.

Nieuw behang op de muren

Een mooi nieuw behangetje kan soms al een heel verschil maken, en dan hoeven echt niet alle muren gedaan te worden! Kies bijvoorbeeld voor een mooi, druk behang en doe dit op één muur in de slaapkamer. Wil je toch liever een wat rustiger behang? Dan zou je ervoor kunnen kiezen wel de hele kamer te behangen. Of gebruik verf in combinatie met mooie stickers!

Leuke accessoires op de kinderkamer

Ook het toevoegen of aanpassen van de accessoires op de kinderkamer kunnen al voor veel verandering zorgen. Een leuke nieuwe lamp, nieuwe kussenhoezen of een gaaf nieuw dekbedovertrek. Maar ook het toevoegen van een bureautje of klepbank in een leuke kleur kan al voor de nodige verandering zorgen. En wat denk je van een heerlijk zacht kleed?

Dingen aan de muur

Heb je nu niets aan de muur hangen? Dan zorgt dat waarschijnlijk al voor genoeg verandering. Door iets simpels als een leuke poster, kan de hele kinderkamer al veranderen. Maar je kan er ook voor kiezen een plank op te hangen waar je kind zijn favorieten op kan zetten. Een mooi boek, mooie tekst of zijn favoriete foto bijvoorbeeld.

Het nieuwe bed

Is het hoogtijd voor een nieuw bed, misschien wel een eenpersoonsbed? Dan is dat natuurlijk het ideale moment om de kamer eens goed aan te pakken. Weet je kind al wat voor bed hij wil, of heb jij al een bed op het oog? Probeer de kinderkamer dan in één stijl te houden, dat past bij het bed. Dit hoeft echt niet veel geld te kosten, zeker niet wanneer je rekening houdt met alle bovenstaande tips.

Lees ook: Tips voor het inrichten van jouw keukenkastjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here