We hebben een heel hectisch leven. Werken, huishouden, kinderen, je sociale contacten en dan wil je ook nog wat aan je lichaam doen. Hierdoor kan het zijn dat je soms wat minder tijd voor elkaar hebt, terwijl het wel nodig is genoeg aandacht aan elkaar te besteden om je relatie goed en spannend te houden. Je hoeft hier niet de deur voor uit, want een romantische avond kun je ook heel makkelijk thuis plannen! In dit artikel laten wij je zien hoe je dit doet.

Denk aan de boodschappen

Eten en drinken zijn natuurlijk belangrijk tijdens jullie date night. Wil je graag uitgebreid gaan koken, een film kijken met wijn en tapas of kiezen jullie voor een heerlijke avond films kijken in bed? Wat het ook is, het is fijn als je dan wel wat lekkers in huis hebt liggen. En natuurlijk kan die romantische avond ook spontaan gebeuren, maar zorg er dan in ieder geval voor dat er altijd iets lekkers in huis is. Het is namelijk ontzettend vervelend als jullie samen een romantische avond op de bank willen hebben, maar er achter komen dat er niks in huis is.

Tijd voor romantische muziek

Niets lekkerder dan muziek tijdens een date, ook wanneer dit gewoon thuis is. Zeker wanneer jullie samen uitgebreid gaan eten is het fijn wanneer er muziek aan staat. Je kan van tevoren alvast beginnen met het maken van een playlist, bijvoorbeeld op Spotify. Kies een aantal nummers uit die jullie allebei mooi vinden of waar jullie bepaalde herinneringen aan hebben. Zeker nummers met herinneringen zijn goed, want zo kunnen jullie samen terug gaan naar die momenten en de herinneringen ophalen.

Kinderen naar de oppas

Heb je kinderen? Dan is het fijn om de kinderen naar de oppas te brengen zodat jullie ongestoord van en met elkaar kunnen genieten. Is een oppas niet mogelijk, dan kun je jullie date night natuurlijk ook inplannen op het moment dat de kinderen op bed liggen. Wel moet je er dan voor zorgen dat je het niet te laat maakt, omdat de kinderen de volgende ochtend waarschijnlijk alweer vroeg wakker zijn.

Kaarslicht en lekkere geuren

Kaarslicht is belangrijk, want niemand geniet van TL verlichting. Zorg daarom voor een paar kaarsen of waxinelichtjes. Geen fan van kaarsen? Dan kun je ook lampen met dimlicht gebruiken. Ook geur is belangrijk voor een romantische avond. Dit kan door zelf lekkere parfum op te doen, maar bijvoorbeeld ook door geurkaarsen, etherische oliën of wierook in huis te gebruiken. Zorg er dan alleen wel voor dat het niet te overheersend is en dat de verschillende geuren bij elkaar passen.

Romantische sfeer met een opgeruimd huis

Rommel zorgt voor afleiding, en dat is nou net wat je tijdens een romantische avond niet wilt. Zorg dat al het speelgoed is opgeruimd, dat de vaat is weggewerkt, het huis is afgestoft, gezogen en gedweild en dat er nergens meer losse spulletjes liggen. Op die manier hebben jullie de focus voor elkaar, en niet voor de huishoudelijke dingen die nog gedaan moeten worden.

Uiterlijke verzorging is belangrijk

Dit is natuurlijk altijd belangrijk, maar als je een romantische avond hebt gepland wil je natuurlijk dat alles goed verloopt en eindigt met vuurwerk. Dus zorg dat je wenkbrauwen gedaan zijn, je tanden zijn gepoetst, je helemaal fris bent en alles wat geschoren moet worden, gedaan is. Make-up mag maar hoeft niet, parfum is wel een goed idee want dit prikkelt je partner.

Lees ook: De voordelen van een elektrische fiets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here