Wanneer je gaat fotograferen wil je dus eigenlijk vertalen wat je ziet in een foto. Een moment vastleggen, voor jezelf of voor een ander. Dit kun je doen door te richten en te klikken in de hoop dat de foto het juiste effect heeft, maar je kan ook wat verder nadenken. Dit zorgt er namelijk voor dat de foto een stuk interessanter kan worden. In dit artikel geven wij je dan ook tips zodat je beter kunt fotograferen.

Het licht is belangrijk

Wanneer je aan de slag gaat met fotograferen is het licht heel erg belangrijk. Zo dien je rekening te houden met de valling van het licht, hoe intens hij is en waar de hooglichten zich bevinden. Met de juiste lichtinval zorg je voor sfeer in de foto, en dus is het heel belangrijk naar deze punten te kijken.

Zorg voor diepte in je foto

Wij kunnen diepte, hoogte en breedte van elkaar scheiden, maar een camera kan dit uiteraard niet. Daarom is het belangrijk diepte in de foto aan te brengen wanneer je gaat fotograferen, dit doe je door het uitzoeken van je onderwerpen. Een goede tip is om je foto te splitsen in drie lagen; de voorgrond, het middengebied en de achtergrond. Door een onderwerp op de voorgrond te plaatsen kan dit zorgen voor een mooie achtergrond, omdat het daarmee de diepte van de foto laat zien.

Neem de tijd om te fotograferen

Even snel een foto maken werkt niet, je foto zal dan nooit zo goed zijn als dat je voor ogen had. Daarom is het belangrijk dat je de tijd ervoor neemt. Kijk dus vooral rustig om je heen en geniet van alle kleine dingen die je ziet. Is het de moeite waard om ergens voor stil te staan en een foto te maken, doe dit dan ook zeker. Stel je ziet een mooie boom in het bos waar je graag een foto van wilt maken, maar het bosje ernaast irriteert je. Deze wil je dus niet op de foto hebben. Waar moet je dan gaan staan om het bosje uit beeld te hebben?

Focus je niet op één onderwerp

Focus je niet alleen op dat ene onderwerp dat je graag op de foto wilt hebben, maar kijk ook eens om je heen. Hoe rustiger je bent en hoe meer je om je heen kijkt, des te meer opties zie je voor een mooie foto. Fotograferen draait er niet alleen maar om dat je datgene op de foto zet, wat jij voor ogen had, maar ook juist dat je nieuwe dingen ontdekt. Dat je op de kleine dingen let, en juist daar een geweldige foto van weet te maken.

Let op de achtergrond bij het fotograferen

Ook de achtergrond is erg belangrijk wanneer je gaat fotograferen. Een tak of vlaggenmast dat uit iemands nek lijkt te groeien kan je afleiden van de foto, net als een overvolle prullenbak in het park of een berg rommel op de achtergrond. Let hier dus zeker op wanneer je gaat fotograferen, want een goede achtergrond is belangrijk. Het beste is het, om de achtergrond een deel uit te laten maken van de foto zodat hij iets toevoegt aan de foto maar niet de hele setting bepaald.

Lees ook: Hoe richt je een tiny house in?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here