TikTok is binnen een korte tijd ontzettend populair geworden en is daarmee een serieuze concurrent van andere social media apps als Snapchat, YouTube, Instagram en Facebook. Miljoenen mensen wereldwijd gebruiken de app, en ook veel bekende personen zijn erop te vinden. Wat TikTok precies is, hoe het werkt en waarom de app zo populair is, lees je in dit artikel.

Wat is TikTok precies?

TikTok is een app die eenvoudig en gratis te downloaden is voor Android en IOS toestellen en waarop je jezelf filmt terwijl je aan het dansen, zingen of playbacken bent. Ook wordt de app vaak gebruikt om grappige content op te plaatsen. Wat het extra leuk maakt, is dat je de video’s kunt aanpassen met verschillende filters en effecten, hiervan komen er regelmatig nieuwe bij. Zodra je video online staat kunnen andere gebruikers deze bekijken, hem liken, erop reageren, nadoen of meedoen. In het begin was de app vooral populair onder jongeren, maar tegenwoordig zijn er veel verschillende doelgroepen op te vinden. Ook bekende mensen, bedrijven en influencers hebben hun weg naar de app inmiddels gevonden.

De video’s die je kunt plaatsen zijn allemaal kort, je kan dus geen video plaatsen van tien minuten. Je eigen profiel kun je op openbaar zetten zodat iedereen je video’s kan zien, maar je kunt er ook voor kiezen hem privé te zetten. Uiteraard hoef je niet persé video’s te plaatsen. Wanneer je liever alleen de filmpjes van anderen bekijkt is dit ook mogelijk.

Populair worden door middel van de app

Voor veel gebruikers is het hun doel bekend te worden door het plaatsen van video’s, en er zijn er steeds meer waarbij dit ook lukt. Echter word je niet zomaar populair op TikTok, hier moet je wel wat voor doen. Als eerste is het belangrijk dat je weet wat de gebruikers willen zien, zodat je daar op in kunt spelen. Denk aan het maken van video’s op viral liedjes, of herkenbare situaties in een grappige video uit te beelden. Daarnaast zijn er ook veel challenges te vinden in de app, waar je aan mee kan doen.

Wat vooral belangrijk is, is dat je gebruik maakt van de juiste hashtags. Zeker wanneer je nog niet veel volgers hebt is het belangrijk dat je de juiste hashtags gebruikt om gevonden te worden. Doe je dit niet, dan zal je video waarschijnlijk niet vaak bekeken worden. De kans dat je dan veel likes krijgt, is erg klein.

Lees ook: Mooie plekken in Londen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here